ArtIsTaille


Image

ArtIsTaille - Art Residency

A nevében is Tállya évszázadokkal ezelőtt megalapozott értékeire utaló, és azt a művészettel összekötő kezdeményezés célja, hogy ebbe a mintegy 1800 fős községbe életet, kultúrát és művészeket hozzon.

Előzménye a Közép-Európai Művésztelep hivatalosan a rendszerváltás kezdetén, 1990-ben jött létre, ám a térség országai között valójában már azt megelőzően elkezdte kapcsolatteremtő tevékenységét. A Közép-európai Művésztelepen és Szabadiskolán hazai magyar művészek, határon túli magyar alkotók, a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek művészei, közép- és kelet-európai országok alkotói vettek részt. Ahogy akkor, úgy ma is a kapcsolatteremtés, a kultúra támogatása, a tapasztalatcsere és az értékteremtés a program és a mögötte álló, civilek alkotta Tállyáért Egyesület célja.

Mailloth-kastély

Tállya ikonikus épületét sokan a Rákócziakhoz kötik, mások szerint csak a család birtokainak elkobzása után, az 1720-as években épült meg a kastély – az alapos történelmi kutatások és falfeltárások még váratnak magukra. Az viszont biztos, hogy számos átépítés és a rendszerváltás után már a Közép-Európai Művésztelep otthona volt, és azóta is a kultúra befogadása, illetve a térség értékeinek bemutatása a feladata. Ma az ArtIsTaille Art Residency fontos épülete.
ArtIsTaille
ArtIsTaille
ArtIsTaille

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén.

Image

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le és értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, ajánlatainkról és eseményeinkről!